Въпроси и Отговори

Тук ще намерите отговорите на някой от зададени от Вас въпроси, които смятаме, че ще са полезни на всички потребители.

За отговорите на въпроси, касаещи избелването на зъби, изказваме своите благодарности към всички наши партньори, лекари по дентална медицина от цялата страна, за професионалните съвети и препоръки, получени в резултат на тясното ни сътрудничество с тях.


Каколко оборота развива Pierrot Revolution?

Въртящият момент на електрическата четка за зъби е 8000 оборота в минута. Вижте цялата информация за нея ТУК.


Какво е реминерализиращ гел?

Реминерализиращия гел е комбинация от флуорид, калиев нитрат, калциев фосфат и гел, който е проектиран за попълване на важни минерали за зъбния емайл, при загуба на част от микро-твърдостта поради кисели храни и напитки, след избелване на зъбите или е естествено отслабнал с течение на времето. Като допълнение калция в реминерализиращ гел се използва също и за намаляване на чувствителността на зъбите, ако се е появила такава.

Как да използвам реминерализиращ гел?

Ако сте закупили висококачествена домашна избелваща система за зъби, имате шанса тя да включва в своя състав реминерализиращ гел, както и термо-формовъчни избелващи шини. Ако имате чувствителност всичко, което трябва да направите е, след като напълно завършите цялата процедура по избелване на зъби да напълните шините си използвайки реминерализиращата писалка или намажете реминерализиращ гел директно върху зъбите. Ако искате да сте сигурни, че  гела няма да се избърше от устните или бузите Ви, препоръчваме да използвате усторазширител или шините от някой от комплектите за избелване на зъби по време на процеса за максимални резултати.

Кога трябва да използвам реминерализиращ гел?

Използвате го при всяка ситуация, когато почувствате необходимост от заздравяване на Вашият емайл. Било то за облекчаване на чувствителността на зъбите или да помогне за укрепване, запечатване и предпазване на Вашия емайл от петна, причинени от храни и напитки. С течение на времето силно киселинни храни и напитки (като портокалов сок, спортни напитки, малини и т.н.) могат да омекотяват емайла, което прави зъбите много по-податливи на петна.

Използвайте реминерализиращия гел Minerals Enamel Booster за да върнете твърдостта на своя емайл и да го запазите силен и устойчив възможно най-дълго!


Конкуренция ли са домашните системи за избелване на зъби на професионалното избелване в зъболекарски кабинет?

Отговора е НЕ - това са два различни допълващи се процеси.

Например хора, които желаят да си избелят зъбите, но не могат да намерят достатъчно време за престой в зъболекарски кабинет - избират домашните системи.

Другият тип, които избират избелването в зъболекарски кабинет, предпочитат процедурата да бъде извършена от професионалист и обикновено е комбинирана с почистване на зъбен камък или други необходими манипулации.

През последните години, много от нашите клиенти зъболекари от различни населени места в България, доста успешно реализират и нашите продукти за домашно избелване на зъби и поддържане на резултата след професионално избелване, което е и доказателство, че двете направления вървят ръка за ръка и се допълват взаимно. Всъщност комбинацията от домашно или професионално избелване на зъби и използването след това на продукт за запазване на резултата след избелване е най-доброто решение, ако желаете да имате бели зъби за дълго време.


Как да използвам натрупаните наградни точки?

Под кода на всеки продукт ще видите наградните точки, които печелите при неговата покупка.

Тези точки може да използвате за закупуването на всеки продукт в сайта, който има "Цена в наградни точки". Това е цената, която трябва да платите, ако желаете да го закупите с тях.

Най-важното нещо, което трябва да направите, ако искате да печелите наградни точки е, когато правите първа поръчка да си създадете потребителски акаунт (може да го направите и от ТУК). След като вече имате акаунт нашата система ще може да калкулира събраните от Вас точки и автоматично да ги променя, когато ги използвате за плащане или когато правите покупки.

Менюто за плащане с наградни точки ще видите само, след като сте влезли в системата с потребителско си име и парола.

Ако вече сте влезли в системата може да "платите" с натрупаните наградни точки, като след добавянето на продукт в "количка" кликнете върху "Виж количката" и ще видите падащото меню "Използване на наградни точки (достъпни: ...........)" - Вашият брой точки.

Когато кликнете върху падащото меню ще видите калкулираният точен брой наградни точки, необходими за закупуването на продукта/продуктите. Въведете ги и натиснете върху бутона "Използвай наградни точки" за да ги приложите. След това преминете към стандартните следващите стъпки, които Ви предлага системата за да довършите своята поръчката.


За колко време мога да си избеля зъбите?

Времето за клинично избелване варира от 40мин. до 1.5 часа в зависимост от конкретния случай.

Времето за домашно избелване зависи до голяма степен от системата, която използвате. За повече информация посетете страница "Комплекти за домашно избелване на зъби".


Как да запазя ефекта от избелването по-дълго?

Поддържайте добра устна хигиена, използвайте избелваща пяна за зъби за период  не повече от 1 месец, след това преминете към обикновена паста за зъби за около 3 месеца и отново повторете. 

За най-продължителен резултат периодично използвайте писалка за избелване на зъби.


Мога ли да си избеля зъбите със стандартна шина за избелване?

Разбира се. Най-добър ефект се получава със системи, които са комплект с LED лампа за избелване. Те са снабдени и със термо-активни шини, които може лесно да моделирате по вашите зъби. Вижте го ТУК.


Възможно ли е да се избелват отделни зъби?

Възможно е избелване на отделни зъби в зависимост от конкретния случай. Обикновено се прави при девитализирани зъби. При зъболекар се прилага вътрешно или външно избелване или и двете с цел оптимално уеднаквяване на цвета със съседните зъби.

Отличен избор за домашно избелване е писалката за избелване на зъби. Чрез нея можете да лесно да нанесете избелващ гел на  зъба, който искате да избелите.


Какво съдържат избелващите системи?

Обикновено съдържат избелващ агент, активатор и шини. Луксозните серии са снабдени и с кутии за съхранение на шини, LED апарати, несесери и други.


Защо се променя цвета на зъбите при избелване?

Причината е, че под въздействието на избелващия агент се извличат пигменти, натрупани след консумацията на различни видове цветни храни, като кафе червено вино, цигари и други. Като резултат се променя пигментацията на зъбите към по светъл нюанс.


Колко процедури се правят за да се постигне резултат?

При зъболекар се провеждат обикновено 2 апликации с избелващ агент в зависимост от конкретния случай. Тези апликации могат да се проведат в 1 или 2 посещения в зависимост от желанията и възможностите на пациента, както и от степента на  влияние в конкретния случай.

Процедурите при домашните системи зависят от конкретната домашна система. При тях е много важно да има ясни и подробни инструкции за прилагане, които стриктно да се спазват в процеса на избелване на зъбите.


Боли ли избелването на зъбите?

Избелването на зъби в домашни условия е абсолютно безболезнено и безвредно. В редки случай, след избелване може да се появи чувствителност на зъбите, но не и болка, която отминава до 2 часа след последната избелваща сесия.

 

На какви условия трябва да отговарят избелващите системи?

В Европейският съюз има създадени правила за избелващите продукти за домашно приложение.

Всички наши продукти съдържат инструкции за употреба на Български език и отговарят на директивата на ЕС2011/84/EU, която регламентира използването на максимална концентрация от 0,1 % водороден пероксид в средства за домашно избелване на зъби.

Предлаганите от нас средства за избелване на зъби в домашни условия следват най-новите тенденции в избелването на зъбите и са базирани на иновативни технологии, които не съдържат водороден пероксид. 


Мога ли да си избеля зъбите ако имам кървене от венците, когато използвам четката си за зъби?

Ако имате венци, които кървят при миене на зъбите, може да се касае за гингивит или парадонтоза. В този случай не е препоръчително да използвате избелващи средства за зъби, преди да решите този проблем. Консултирайте се с Вашия зъболекар.


Противопоказно ли е избелването на зъбите при наличие на зъбен камък?

Зъбния камък не пречи за избелването на зъбите Ви, но ако желаете да получите най-добрите резултати е желателно той да бъде почистен от денталния Ви лекар, преди да предприемете  процеса по избелване на зъби. Ако имате зъбен камък само по-вътрешната страна на зъбите, той няма да влияе на избелването, тъй-като избелващ гел се нанася само по фронталната страна на зъбите. Все пак зъбният камък е източник на бактерии и трябва да се почиства периодично от стоматолог.


Какво е мнението Ви за "народните" средства за избелване на зъби?

Препоръчваме на всички да се придържат към клинично тествани и изпитани избелващи средства за зъби, направени от професионалисти, каквито например са продуктите на Beaming White.

Моля, не използвайте средства, с които е възможно да увредите зъбите си. Продукти, като сода за хляб, водороден пероксид с голяма концентрация, активен въглен, сол, сусамово олио, кислородна вода, прекиси, перхидрол и други, могат да имат непредвидим ефект върху Вашите зъби.


С какво да си избеля зъбите?

Какво да изберете за избелването на вашите зъби е обширен въпрос, който зависи от множество фактори.

Опитът ни показва, че за първоначално избелване в домашни условия на всички зъби едновременно е добре да използвате комплекта с индивидуални шини и лед светлина Premium Teeth Whitening Kit или системата с универсална силиконова шина ЕuropeTeeth Whitening Kit. Ако имате петна по зъбите или отделни зъби са по-жълти и желаете да направите цвета им еднакъв с другите - използвайте писалка за избелване на зъби като Forever White XL PenПри всички случай Ви препоръчваме да се доверите само на продукти, с ясен произход, създадени от професионалисти и предлагани от реални фирми с доказан имидж и физически адрес в България, които застават зад предлагани от тях средства за домашно избелване на зъби.


Ще имам ли чувствителност на зъбите след избелването?

Ако изобщо се появи чувствителност това не е опасен или вреден симптом.

Задълбочено проучване на две независими европейски агенции Matis (Германия) и Kowitz (Германия), проведено сред широк кръг от пoтребители в европейския съюз съобщава, че 7% от тях са проявили гингивална "чувствителност" и едва 2% чувствителност на зъбите по време на 90 дневния период на проучване.